"Våga fatta pennan"

”Våga fatta pennan! Det är aldrig för sent att skapa och skriva var budskapet som samlade ett fyrtiotal personer på Simrishamns bibliotek för snart två år sedan. Jag har lett en av de cirklar som mötet gav upphov till och det har varit en både märkvärdig och glädjefull upplevelse.  Lusten att skriva kan alltså växa sig märkvärdigt stor när man med andra delar livshistorier och berättelser, när man läser texter tillsammans, när man ömsesidigt ger stöd och uppmuntran, ja förstås också ger och tar konstruktiva råd och kritik. Kanske inte minst viktigt är att gemensamt bekämpa den illasinnade ”Jante”, dvs ” inte kan jag”, ”vem ska vilja läsa”, ”jag är för gammal”.   

Nästa vecka blir det ny författarafton på Simrishamns bibliotek då skribenterna som deltagit i cirklarna ska tala om vad, för vem och varför de skriver och de läsa något från egna manus. En vanlig fråga i skrivarsammanhang gäller hur man kan bli publicerad, vilka alternativ som finns, hur tar man sig fram. Det ska vi också prata om. Kvällen kommer säkert att inspirera fler att Våga fatta pennan – och att inse att det aldrig är för sent! 

 
// Monika Olin Wikman
 
 
 
 
Glöm inte att kolla in "Österlen Anslagstavlan" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/osterlenanslagstavlan/
Läs Monikas inlägg på "Österlen Anslagstavlan" här: https://www.facebook.com/groups/osterlenanslagstavlan/permalink/2447383975362566/